Főmenü

Kormányablak

Bejelentkezés

 
 
 

A Nógrád Megyei Kormányhivatalon belüli szervezeti átalakítás miatt weboldalunk is megújult, az előző tartalmakat megtekintheti régi weboldalunkon.

 

 

Kéri István

Kéri István

Dr. Szabó Sándor kormánymegbízott vezetésével tartotta soros ülését a Nógrád Megyei Államigazgatási Kollégium a napokban a salgótarjáni Megyeháza dísztermében. Az előadások között ezúttal az adatvédelem, a kéményseprő-ipari tevékenység, az Ifjúság Garancia Program és az általános közigazgatási végrehajtás aktualitásai jelentek meg.

2018. szeptember 20., csütörtök 10:25

Balassagyarmaton nyertek tornát a hivatalnokok

Szoros küzdelemben, de megnyerte a hagyományos balassagyarmati Szeptembriós-Kéklámpás Nap elnevezésű teremfocitornát a Nógrád Megyei Kormányhivatal csapata.

A nyugdíjbiztosítási ágazatban 1993 óta minden évben Szent Kristóf-napi ünnepségen adják a szakterület kitüntetéseit, elismeréseit a Magyar Államkincstár Központi szervezeti egységeinél, illetve a kormányhivatalok nyugdíjszakmai, egészségbiztosítási, családtámogatási és vidékfejlesztési területein dolgozó, kiemelkedő munkát végző munkatársainak. Az idei évben a Nógrád Megyei Kormányhivatal három szakembere is elismerésben részesült a Pesti Vígadó épületében tartott ünnepségen.

Egyre több álláshelyet kínál a versenyszféra Nógrád megyében, ez némileg ellensúlyozza a közfoglalkoztatás visszaszorulását, így tovább csökkent az álláskeresők száma 2018 első fél évében - mondta az MTI-nek a Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője.

Akkor tud jól működni egy kormány, ha döntéseit az emberek véleményére alapítja és meghallgatja őket a döntések után is - hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön Balassagyarmaton.

Miután július végén Karancsalján ünnepélyes keretek között átadták a Nógrád Megyei Kormányhivatal mobil ügyfélszolgálatát, a kormányablakbusz az elmúlt hetekben kelet-nógrádi településekre látogatott el. Mint azt korábban már ismertettük: a kormányablakbusz három hetes turnusokban váltakozva járja majd a megye keleti és nyugati térségeit.

Az augusztus 28-án a salgótarjáni Megyeházán megrendezendő szakmai program célja segítséget nyújtani a közétkeztetőknek a rájuk vonatkozó rendelet betartásához, illetve minél szélesebb körben átadni a reform megvalósításában érdeklődésre számot tartó ismereteket. A konferencia arra is alkalmat ad, hogy a Nógrád Megyei Kormányhivatal beszámoljon a megyei közétkeztetés jelenlegi helyzetéről.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Mobil Kormányablaka (kormányablakbusza) ezekben a hetekben a megye keleti felének településein, intézményeinél és rendezvényein jelenik meg, majd augusztus utolsó hetétől kezdve Nyugat-Nógrádban áll majd az állampolgárok szolgálatára.

Személyes feladatomnak tekintem, hogy a rossz és fölöslegesen hosszadalmas eljárásokat kiiktassuk. Szolgáltató államot építünk, amelynek egyetlen feladata, hogy az embereket szolgálja, de a közösség érdekében létrejött szabályokat következetesen betartassa - mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára arra a felvetésre, hogy az emberek ma még sokszor útonállóként, kerékkötőként tekintenek a hivatalnokokra, akik újabb és újabb kötelezettségekkel egrecíroztatják a törekvő polgárokat, vállalkozókat.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Mobil Kormányablaka (kormányablakbusza) az elkövetkezendő hetekben a megye keleti felének településein, intézményeinél és rendezvényein jelenik meg, majd augusztus utolsó hetétől kezdve Nyugat-Nógrádban áll majd az állampolgárok szolgálatára. A jármű első három hetes turnusában Kazáron, Bátonyterenyén, Mizserfán, Szurdokpüspökiben, Pásztón, Salgótarjánban, Nagykeresztúron, Palotáson és Mátranovákon is megjelenik.

1 / 10 oldal

Látogató számláló

5675369

IP cím: 54.80.83.123
Idő: 2018-09-23 22:07:52

Képek Nógrádról