Kormányablak

Bejelentkezés

 
 
 

A Nógrád Megyei Kormányhivatalon belüli szervezeti átalakítás miatt weboldalunk is megújult, az előző tartalmakat megtekintheti régi weboldalunkon.

 

 

Kéri István

Kéri István

2019. február 20., szerda 15:08

Lecsengőben az influenzajárvány Nógrádban

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő nógrádi orvosok jelentései alapján úgy tűnik, hogy a járvány január negyedik hetében tetőzött megyénkben, akkor a múlt hetihez képest kétszer annyi beteget regisztráltak a rendelőkben.

2019. február 13., szerda 17:30

Csökken az influenzások száma Nógrádban is

A Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az elmúlt héten 460 beteg fordult orvoshoz Nógrádban influenzaszerű tünetekkel. Megyei összevetésben Nógrádban betegedtek meg a legkevesebben az itt élők közül a múlt héten – harmadannyian, mint az országos átlag és ötödannyian, mint az influenzajárvánnyal jelenleg leginkább érintett területeken.
 

A Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az elmúlt héten 535 beteg fordult orvoshoz Nógrádban influenzaszerű tünetekkel. Az adatok az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján állnak rendelkezésre.

Közel száz helyszínen jelent meg a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormányablak busza a tavalyi évben. A mobilizált ügyfélszolgálatot 2018. július 27-én Karancsalján mutatta be a kormányhivatal, ezt követően a jármű és az ügyintézők sorra járták a megyei településeket, egészségügyi és szociális intézményeket, de néhány nagyobb nógrádi eseményre és újszerű megoldásként egy nagy foglalkoztatóhoz is helybe vitték az ügyintézés lehetőségét.

Január negyedik hetében a megelőző hét naphoz képest majdnem megtriplázódott az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma megyénkben. Az influenza figyelőszolgálat nógrádi orvosainak jelentései alapján az előző héten 629 beteg fordult meg a rendelőkben vírusos panaszokkal. Megyei összevetésben ez azt jelenti, hogy a járványküszöbnek tekintett érték dupláját is meghaladja a betegek lakosságon belüli aránya.
Az influenza figyelőszolgálatban részt vevő nógrádi orvosok jelentései alapján az idei év harmadik hetében 228 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az előző héthez képest közel duplájára nőtt a betegek száma Nógrádban.
A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának becsült adatai alapján a megyében január második hetében 124 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez a szám az idei év első hetében 46 volt Nógrádban. A kormányhivatal a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján elemzi hétről-hétre az influenza aktivitással kapcsolatos megyei folyamatokat.
 

Hétfőn átadták a felújított megyeháza épületét. Az energetikai célú felújítás a Nógrád Megyei Kormányhivatal beruházásában készült el, Európai Uniós és hazai forrásból, 854 millió forint ráfordítással.

2012 óta minden évben, így az idei adventi időszakban is megszervezte "Dobozba zárt szeretet" elnevezéssel karácsonyi cipősdobozos ajándékozási akcióját a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala. A hetedik ilyen jótékonysági akción 161 ajándékcsomag gyűlt össze, amit hétfőn délelőtt adott át dr. Szabó Sándor kormánymegbízott és dr. Handó Beatrix járási hivatalvezető Lászlók Katalinnak, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi- Szociális Központja munkatársának.

A város egyik legnagyobb gyárára, az öblösüveggyárra és az üveggyártás 125 évére emlékeztek Salgótarjánban kiállítással és konferenciával a Nógrád Megyei Levéltárban kedden. Bemutatták a gyártörténetet feldolgozó filmet is, amelyből kiderül többek között, hogyan csiszoltak a tanulók szőlőfürtöt a kehelybe vagy miként került a talp a pohárra.

1 / 12 oldal

Látogató számláló

6467300

IP cím: 54.226.23.160
Idő: 2019-02-22 06:34:58

Képek Nógrádról