Főmenü

Kormányablak

Bejelentkezés

 
 
 

Kedves Látogatók!

 

A Nógrád Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítése 2017.01.01-től megváltozott, emiatt ezen oldalunkon csak ezen időpont előtt keletkezett információk olvashatóak.

 

Az aktuális weboldal ide kattintva érhető el!

 

 

 

 

2016. november 11., péntek 09:08

Városi ösztöndíjast támogat a kormányhivatal

Írta: 

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013-ban alapította meg az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!" elnevezésű ösztöndíjat. A Nógrád Megyei Kormányhivatal ez alkalommal is támogat diplomát szerző fiatalt, egy település- és térségfejlesztő geográfusnak nyújt segítséget

Az ösztöndíjprogramban a rendelet értelmében eredendően évente 5 fő ösztöndíjas támogatására volt lehetőség. Ez a szám bővült, köszönhetően annak, hogy 2015-től a város polgármestere és alpolgármesterei fizetésükből, a közgyűlés tagjai pedig tiszteletdíjukból ajánlanak fel havi rendszerességgel az ösztöndíjalapba. Ez fedezi további ösztöndíjasok támogatását is. Az eltelt három évben 25 fő került be az ösztöndíjprogramba. Közülük négyen már befejezték tanulmányaikat, és megkezdték az szerződésben foglaltak teljesítését, azaz salgótarjáni munkáltatónál dolgoznak. Ebben a tanévben 14 pályázat érkezett, melyből 6 felelt meg az előírt feltételrendszernek. A bíráló bizottság javaslata és a polgármester döntése alapján mind a 6 fő bekerült az ösztöndíjprogramba.

A hat új ösztöndíjas közül városunk egészségügyét egy orvos, a szociális területet egy csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint szociológus erősíti majd diplomaszerzését követően. Leendő munkáltatóik a Szent Lázár Megyei Kórház, az Egészségügyi- Szociális Központ lesznek. Idén új támogató partnerként csatlakozott az ösztöndíjprogramhoz a Wamsler SE és a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága. Ők a gazdaságinformatikus és a jogász ösztöndíjas munkaadói lesznek a jövőben. A Nógrád Megyei Kormányhivatal a település- és térségfejlesztő geográfusnak tanuló Bencsik Alexandrát foglalkoztatja majd pályája kezdetén (képünk előterében, bal szélen).

A program keretében az önkormányzat ösztöndíj formájában pénzbeli támogatást nyújt azon fiatalok számára, akik vállalják, hogy felsőfokú tanulmányaik befejezését követően salgótarjáni székhelyű, vagy telephelyű munkáltatóval foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek. Az ösztöndíj összege 50.000 Ft/hó - félévente 5 hónap - a képzési- és kimeneti követelményekben meghatározott képzési időtartam alatt.

Látogató számláló

16248334

IP cím: 34.237.51.159
Idő: 2019-12-12 00:06:42

Képek Nógrádról