Főmenü

Kormányablak

Bejelentkezés

 
 
 

Kedves Látogatók!

 

A Nógrád Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítése 2017.01.01-től megváltozott, emiatt ezen oldalunkon csak ezen időpont előtt keletkezett információk olvashatóak.

 

Az aktuális weboldal ide kattintva érhető el!

 

 

 

 

2016. szeptember 28., szerda 06:58

Megújuló és hatékonyabb kormányhivatali épületek

Írta: 

A megye városaiban a Nógrád Megyei Kormányhivatal az elmúlt években több mint harminc feladatellátási helyet vett át, amelyek párhuzamos működtetése logisztikailag nem egyszerű és az elaprózódott hivatali szerkezet gyakran nem is hatékony. Salgótarjánban a Rákóczi úti Megyeháza révén a fizikai integráció részben már korábban megvalósult. Ennek az épületnek az energiahatékonysági rekonstrukciója ez év szeptemberében elindult, és 2018 elején befejeződik, míg egy hétszázmillió forintos forrás révén  Balassagyarmaton is komoly racionalizálás, fejlesztés várható a közeljövőben, ami 2017 végéig meg is valósul.

Balassagyarmat belvárosában – a Városházán kívül – négy egykori családi ház és egy társasház ad helyet járási osztályoknak, megyei főosztályok kirendeltségeinek. Dr. Szabó Sándor, Nógrád megye kormánymegbízottja elmondta: közigazgatás-korszerűsítési és energia-hatékonysági pályázati források segítségével ezen a helyzeten változtatni lehet.

Az Ipoly-parti város ingatlanjai hasznosításának ügyében még március elején találkozott és konzultált Balassagyarmaton dr. Szabó Sándor, Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Csach Gábor alpolgármester. Az egyeztetésen kiderült, hogy Balassagyarmat érdekei sok tekintetben egybe esnek a Kormányhivatal terveivel: a városban két nagy alapterületű, részben, vagy egészében használaton kívüli épületkomplexum is található, amelyek adottságaik révén képesek lennének az államigazgatási hivatalok fizikai integrációjára. Ilyen az 1928-ban épült egykori magyar királyi csendőr- és rendőr laktanya (más néven államrendőrségi és csendőrségi palota), valamint az 1835-ben épült Vármegyeháza. Előbb állami, utóbbi önkormányzati tulajdonban van, de a tulajdonviszonyoktól független, racionális működtetés a város és a kormányhivatal közös érdeke.
Az épületek bejárását követően mind Balla Mihály, mind Csach Gábor támogatásáról biztosította a kormánymegbízottat a Balassagyarmati Járási Hivatal áttervezésének megkezdéséről.

Az egykori „csendőrpalota” felújításával, korszerűsítésével egy helyen lesznek elérhetőek a nyugdíjbiztosítás, az igazságügyi szolgálat, az egészségbiztosítás, a földhivatal, a foglalkoztatási osztály, a népegészségügyi és az állategészségügyi osztályok. Ez a központosítás mind a kormányhivatal járási hivatala, mind az állampolgárok számára időt, energiát és költségeket takarít meg.

Az épület jelenleg a Magyar Állam tulajdona, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezelésében áll. A Nógrád Megyei Kormányhivatal kérvényezte a kezelésbe átvételt, amelyet támogat a Miniszterelnökség. Amint az átadás megtörténik, kezdődhet a tervezés, majd 2017-ben a kivitelezés, amelyet még a jövő év végéig be is szeretne fejezni a kormányhivatal. Hazai forrásból hétszázmillió forintos támogatást kapott a megyei kormányhivatal a beruházásra és felújításra.

Látogató számláló

14976885

IP cím: 34.238.189.171
Idő: 2019-08-20 05:30:02

Képek Nógrádról