Főmenü

Kormányablak

Bejelentkezés

 
 
 

Kedves Látogatók!

 

A Nógrád Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítése 2017.01.01-től megváltozott, emiatt ezen oldalunkon csak ezen időpont előtt keletkezett információk olvashatóak.

 

Az aktuális weboldal ide kattintva érhető el!

 

 

 

 

2016. szeptember 14., szerda 00:00

Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztése

Írta: 

A projekt neve: Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései

A projekt kódja: KEHOP-5.2.2-16-2016-00009

A projekt tervezett befejezése: 2018. augusztus 17.

 

A Nógrád Megyei Kormányhivatal 1 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült a KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével.

A 100%-os mértékű támogatást a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Magyarország Kormánya célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását minden ágazatban.

Hazánkban az energiafelhasználás mintegy 40 %-a épületekben történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, akkor gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. Ehhez nyújt segítséget a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program 5.2.2 felhívása, amelyre a Nógrád Megyei Kormányhivatal a Megyeháza és a Közlekedés Felügyelet épületeinek energetikai fejlesztésére nyújtott be támogatási kérelmet.

A projekt keretében sor kerül a nyílászárók cseréjére, homlokzati hőszigetelésre, a tetők szükséges hőszigetelésére, épületgépészeti felújításokra, napelemes rendszerek telepítésére, villamoshálózat rekonstrukcióra. A fejlesztés megvalósítása nyomán az épületgépészeti rendszereket számítógép vezérelt energiamenedzsment fogja felügyelni.

A két salgótarjáni épület a beruházások eredményeként nem csak energetikailag válik „takarékossá”, esztétikailag is megszépül. A fejlesztések továbbá pozitív hozadéka lesz, hogy a hivatali ügyintézés környezetbarát, megújuló energiaforrást hasznosító középületekben történik majd, a hivatalokban dolgozók munkakörülményei javulnak, s olcsóbb lesz a hivatalok működtetése is.

Látogató számláló

16714830

IP cím: 3.229.142.175
Idő: 2020-01-28 05:03:26

Képek Nógrádról