Főmenü

Kormányablak

Bejelentkezés

 
 
 

Kedves Látogatók!

 

A Nógrád Megyei Kormányhivatal szervezeti felépítése 2017.01.01-től megváltozott, emiatt ezen oldalunkon csak ezen időpont előtt keletkezett információk olvashatóak.

 

Az aktuális weboldal ide kattintva érhető el!

 

 

 

 

2016. január 11., hétfő 14:16

2016. január 1-jével változtak a közigazgatási eljárás belüli belföldi jogsegély igénybevételére vonatkozó szabályok

Írta:  Dr. Mótyán János

2016. január 1-jével változtak a közigazgatási eljárás belüli belföldi jogsegély igénybevételére vonatkozó szabályok

 

A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 2016. január 1. napján hatályba lépő módosítása alapján a belföldi jogsegély iránti megkeresést kizárólag írásbelinek minősülő elektronikus úton vagy elektronikus levél útján lehet majd megküldeni.

 

 

A Miniszterelnökség felhívására a Nógrád Megyei Kormányhivatal megkereste az érintett közigazgatási szerveket és a szolgáltatott adatok alapján feltöltötte a belföldi jogsegély fogadására és teljesítésére megjelölt, jogosult e-mail címek listáját.

Nógrád Megyei Kormányhivatal és az illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és területi államigazgatási szervek elérhetőségei

Minisztériumok és a minisztérium irányítása alá tartozó szervek elérhetőségei

A belföldi jogsegély-kérés elektronikus levél útján történő megküldése és a kérés teljesítése olyan kapcsolattartásra alkalmas e-mail cím(ek) meglétét feltételezi, amelyet a hatóságok folyamatosan nyomon követnek és alkalmasak a várhatóan megnövekedő adatforgalom kezelésére. Az e-mail fiókba érkező levelek/belföldi jogsegély megkeresések olvasását folyamatosan biztosítani kell, mert a belföldi jogsegély teljesítésére nyitva álló határidő a megkeresés hatósághoz történő megérkezését követően – függetlenül attól, hogy a hatóság mikor nyitja meg az üzenetet – megkezdődik, amely időtartam szintén csökken 2016. január 1. napjától. A sikertelen megkeresésekből adódó időveszteségek elkerülése és a belföldi jogsegély teljesítésére nyitva álló határidő nyomon követhetősége érdekében pedig javasolt a visszaigazolás e-mail kézbesítéséről funkció használatát is beállítani a levelező rendszerben.

A kapcsolattartásra megjelölt e-mail címekre jogosulatlan személyektől érkező belföldi jogsegély megkeresések kiszűrése és a visszaélések megelőzése érdekében egy olyan táblázat létrehozásában és közzétételében kérem a segítő együttműködését, amely a hatóságok részéről a belföldi jogsegély megkeresések küldése, valamint a belföldi jogsegély iránti megkeresések teljesítése során a hatóság egyértelmű azonosítását teszi lehetővé. A belföldi jogsegély iránti megkeresés beérkezését követően a hatóság ellenőrizni tudja a fővárosi és megyei kormányhivatalok oldalán közzétett táblázat alapján a kapcsolattartásra megjelölt e-mail címeket. Eltérés esetén vagy amennyiben az e-mail címből nyilvánvalóan megállapítható, hogy a megkeresés nem a jogosulttól származhat, akkor a belföldi jogsegély teljesítése előtt a visszaélések elkerülése érdekében a hatóságnak meg kell győződnie a megkereső hatóság azonosságáról.

 

Látogató számláló

16691115

IP cím: 3.227.2.246
Idő: 2020-01-25 15:32:56

Képek Nógrádról